Ceo Upravni odbor otišao, ali Alegri ostaje trener Juventusa

Serie A 30. nov 20229:58 > 9:581 komentar
Masimilijano Alegri
Guliver Image / Italy Photo Press - World Copyright

Trener Masimilijano Alegri ostaće trener Juvenutsa najmanje do kraja sezone, iako je ceo Upravni odbor tog fudbalskog kluba podneo ostavku.

Ceo Upravni odbor Juventusa na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem u ponedeljak je podneo ostavku, posle optužbi za naduvavanje vrednosti transfera, ali i skrivanje plata svojih fudbalera i zaposlenih tokom pandemije korona virusa. 

Kako je preneo sajt Kalčomerkato, vlasnici Juventusa tražili su od Anjelija i sportskog direktora Federika Čerubinija da ostanu na funkcijama do kraja sezone. 

Alegri je prošle godine potpisao ugovor do 2025. godine, vredan sedam miliona evra godišnje. Anjeli je veliki prijatelj sa Alegrijem i lobirao je da se trener vrati u Torino. Anjeli je trenera podržavao tokom cele sezone iako su crno-beli već u oktobru eliminisani iz Lige šampiona, a brojni navijači tražili njegov odlazak. 

Prema izveštaju, Alegri je „izrazio sumnje na ljudskom nivou“, kada je obavešten da će članovi uprave podneti ostavke, ali je prihvatio da ostane na klupi najmanje do kraja sezone. 

Alegri je u ponedeljak imao sastanak sa Čerubinijem o strategiji u januarskom prelaznom roku, ali je posle nekoliko sati sve propalo, kada su Anjeli i ostalih devet članova uprave podneli ostavke. 

Komentari

Vaš komentar