De Liht i De Šiljo „cinkarili“ Kjelinija

Serie A 3. dec 202220:404 komentara
Getty images/ Jan Kruger

Ne stišava se afera oko Juventusa u vezi finansijskih malverzacija. Sada su na red došli igrači, što sadašnji, što bivši, od kojih su pojedini spremni da pruže sve dokaze koji bi se mogli upotrebiti protiv kluba.

Tako „La Gazzetta Dello Sport“ prenosi da su bivši fudbaler Juventusa Matajs de Liht, kao i sadašnji Matija de Šiljo pokazali istražnim organima poruke koje je nekadašnji kapiten Stare dame Đorđo Kjelini slao igračima povodom aranžmana oko plata za vreme pandemije koronavirusa. Te poruke mogle bi dodatno da pojačaju slučaj protiv kluba i njegovih direktora, koji se sumnjiče za finansijske malverzacije.

povezano

Navodno je dogovor postignut sa gotovo svim igračima oko toga da im se isplati samo jedna plata za sve vreme pauze fudbalskih takmičenja tokom pandemije. Sam Kjelini je negirao svoju aktivnost u agitovanju za smanjenje plata, a jedan od onih koji to nije želeo da prihvati je Kristijano Ronaldo.

Stoga Juventus je sa njim napravio dva odvojena ugovora. Jedan za javnost po kojem se slaže da mu se smanji plata, ali i drugi, tajni, po kojem će mu se isplatiti sve što mu se duguje. Upravo otkriće tog ugovora bio je uvod u rasplamsavanje ove afere.

Komentari

Vaš komentar