Gotovo: Kostić stigao u Juventus

Serie A 11. avg 202211:33 > 12:037 komentara
Juventus/Printcreen -Twiter

Filip Kostić se trenutno nalazi u Torinu na medicinskim pregledima posle kojih će i zvanično postati fudbaler Juventusa. Snimke njegovog dolaska je podelio italijanski klub na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, što znači da je transfer gotova stvar.

Posle višemesečne sage reprezentativac Srbije je dogovorio prelazak u slavni klub iz Torina, sa čim je posle izvesnog negodovanja morao da se složi i Ajntraht i pusti ga godinu dana pre isteka ugovora.

Mediji na Apeninima spekulišu da će klub iz Frankfurta na ime obeštećenja dobiti između 15. i 16.000.000 evra uz razne bonuse.

Kostić je minule sezone sa Ajntrahtom osvojio Ligu Evrope u kojoj je proglašen za najboljeg igrača, tako da mu je prelazak u Juventus kruna karijere.

Reprezentativac Srbije će potpisati trogodišnji ugovor prema kome će zarađivati 3.000.000 evra godišnje.

Videćemo u kojoj ulozi će ga koristiti Masimilijano Alegri, čiji tim je uglavnom igrao sa četvoricom fudbalera u poslednjoj liniji, a Kostić je najčešće igrao na poziciji ving-beka.

Kostiću će saigrač u Juventusu biti sunarodnik Dušan Vlahović. On je na potpisivanje ugovora došao u društvu nekadašnjeg fudbalera Filipa Đorđevića, koji je očigledno bio jedan od posrednika u ovom transferu.

 

 

Komentari

Vaš komentar