Honda: Milan nije imao strategiju, Baloteli nije davao 100%

Serie A 28. mar. 202118:45
Podeli:
Keisuke Honda
REUTERS/ Ricardo Moraes

Keisuke Honda, iz današnje perspektive, nema baš najlepša sećanja na vreme kada je igrao u Milanu. U intervjuu koji je dao za Gazeta delo Sport istakao je da Mario Baloteli i Alesio Romanjoli nisu davali svoj maksimum, ali i da je sve vreme nedostajala prava strategija.

Japanski internacionalac je u Milanu igrao od 2014. do 2017, a trenutno igra u Azerbejdžanu.

„Kada sam dobio poziv od Milana nisam oklevao ni na minut. Nekoliko godina pre toga bio sam blizu prelaska u Lacio, ali je CSKA odbio tu ponudu. I danas sam zahvalan Adrijanu Galinariju što mi je ostvario san, ali ni to nije išlo bez problema. U nekom drugom kontekstu, moglo je da se dogodi da nikada i ne zaigram za Milan, pomogla mi je činjenica da su bili u problemima“, rekao je Honda.

„Klub nije imao novca za vrhunska pojačanja tako da je veći broj ‘normalnih’ igrača dobilo priliku da nosi dres Milana. Milan nije imao nikakvu strategiju, imao sam osećaj da novi trener dolazi na svaka tri meseca. Bilo je nemoguće ostvariti neke rezultate na tj način. Pipo Inzagi je bio na klupi i bilo je prerano za njega da preuzme tu ulogu. Bilo je nekih dobrih igrača poput Ignjasija Abate i Đakoma Bonaventure. Često smo razgovarali o tome da je potrebno da uložimo više napora, ali nekima to jednostavno nije bilo jasno, a Inzagi kao trener nije preuzeo nikakvu odgovornost“, nastavio je Honda i među one koji nisu davali sve od sebe svrstao i Marija Balotelija.

„Mario je neverovatan talenat, ali nikada nije uradio ništa da sam sebe učini boljim. Pokušao sam da promenim njegovu dnevnu rutinu, pokušavao sam da ga ubedim da mi veruje govorio sam mu da ako želi da bude najbolji mora izuzetno naporno da trenira. Samo bi me pogledao i sledećeg dana na trening došao 40 minuta ranije da trenira sam u teretani. I tako i sledećeg dana. A onda mu je trećeg dana dosadilo. To je Mario“, rekao je Honda.

„Ali nije on bio usamljen slučaj. Romanjoli takođe nije davao maksimum na treninzima, a morao je da veruje u sebe i da ima drugačiju filosofiju“.

Milan sada ima Zlatana Ibrahimovića koji je lider i koji gura ostale da budu bolji:

„Nikad nisam upoznao Zlatana, ali voleo bih. Mislim da je on fudbalski gigant i voleo bih da znam više o njegovom karakteru, voleo bih da osvoji Skudeto sa Milanom, i dalje ih pratim i želim im najbolje“, zaključio je Honda.

Komentari

Vaš komentar