Insinje u Torontu: Samo pritisak na Napoli, ili nečeg ima?

Serie A 29. dec 202119:36
Francesco Pecoraro/Getty Images

Ovih dana aktuelna je vest da Toronto želi da dovede ponajboljeg igrača Napolija Lorenca Insinjea. Da li to znači da je jedna od najvećih zvezda Serije A na pragu MLS, ili je u pitanju samo obična novinarska patka?

Povod za ovakvu medijsku bombu je činjenica da je ofanzivni vezista u poslednjoj godini ugovora i da produžetak saradnje još nije dogovoren. A kako stoje stvari nisu velike šanse. Dve strane se ozbiljno razilaze oko finansija tako da Insinje lako može da dočeka Novu godinu kao čovek slobodan da pregovara sa drugim klubovima.

Navodno Napoli nudi 30-godišnjem šampionu Evrope sa Italijom čak i manju platu od pet miliona evra koliko sada prima. Sa druge strane kada se pojavila vest da Toronto hoće kapitalca pominjala se cifra od 11.5 miliona evra po sezoni. Da je ta cifra stvarno bila u opticaju, verovatno bi se već govorilo o senzacionalnom prelasku. Koliko danas, već se govori o znatno realnijih 5.7 miliona evra. Ali i to je skoro duplo više nego što nudi Napoli.

povezano

Insinjeov zemljak Sebastijan Đovinko, čovek koji je 2015. prešao iz Juventusa upravo u Toronto, ističe da bi Insinje mogao da nestane sa radara selekcije Italije ukoliko prihvati avanturu u MLS.

Njemu se to možda i neće dogoditi jer je važan kod Manćinija, ali ja govorim iz sopstvenog iskustva. Zabavno je tamo, takmičiti se sa igračima visokog nivoa. Ali to nije fudbal kakav poznajemo, to je nešto drugo. Imaju infrastrukturu i savetovao bih svakoga da proba – rekao je Đovinko.

Njegov agent ipak ne veruje da Insinje ozbiljno razmišlja da pređe u Toronto, već da interesovanje MLS tima želi da iskoristi kao prednost u pregovorima sa Napolijem. Nećemo dugo čekati da vidimo šta je od toga istina.

Komentari

Vaš komentar