Iz Primavere do Serije A: Miloš Kerkez potpisao za Milan

Serie A 2. feb 202111:08 > 11:091 komentar
Miloš Kerkez
Foto: AC Milan

Poslednjeg dana prelaznog roka u Italiji, Milan je realizovao transfer 17-godišnjeg Srbina Miloša Kerkeza.

Doskorašnji levi bek mađarskog drugoligaša Đera, koji je ove sezone odigrao 16 mečeva, zapao je za oko, ni manje ni više nego legendarnom Paolu Maldiniju. Tehnički direktor Rosonera, koji je veći deo karijere proveo upravo uz levu aut-liniju, video je ogroman potencijal u mladiću iz Vrbasa.

Upravo su Maldini i sportski direktor Riki Masaro dočekali Kerkeza na predstavljanju.

Nema potrebe da naglašavam da smo počastvovani pozivom Milana, pre svih Paola Maldinija. Rekli su nam da e Miloša tretirati kao fudbalera aseniorskog pogona i da će preostali deo sezone iskoristiti da se spremi kako bi na leto postao konkurencija Teu Ernandezu na poziciji levog beka. Eto izazova i prilike da radi i da se dokazuje”, izjavio je Danijel Kapoši, menadžer Miloša Kerkeza.

Predviđeno je da Kerkez uskoro debituje u Primaveri (Liga mladih timova), gde će ga trenirati Federiko Đunti.

Zahvalan sam svim mojim trenerima u Đeru, pre svih Peteru Štarku i Šandoru Čatu, što su mi omogućili da dođem do ovog nivoa. U Đeru nisam napredovao samo igrački, već sam i ljudski sazreo, što je posledica činjenica da sam trenirao sa starijima od sebe i što sam od Tamaša Priskina naučio osnove profesionalizma. Nikad neću zaboraviti period proveden u Đeru”, rekao je Kerkez.

Miloš je rođen u Vrbasu, 7. novembra 2003. i poseduje dvojno državljanstvo, a kolege iz Mađarske uveravaju da će, pošto je već igrao za kadete, izabrati i seniorsku selekciju naših severnih suseda. Ipak, očekuje se i reakcija ljudi iz Fudbalaskog saveza Srbije.

Pre nego što se skrasio u Đeru, Kerkez je bio na probi u bečkom Rapidu, a u trci između Juventusa i Milana, pobedili su Rosoneri.

Komentari

Vaš komentar