Juve – Napoli ponovo odloženo, u Romi besni

Serie A 13. mar. 202121:40
Podeli:
REUTERS/Ciro De Luca

Juventus i Napoli dogovorili su odlaganje meča koji na odigravanje čeka još od oktobra prošle godine. Dva tima su se složila da će duel odigrati 7. aprila.

Meč je prvenstveno trebalo da bude odigran u Torinu u oktobru prošle godine, ali Napoli nije došao zbog toga što je u tom momentu na snazi bila zabrana putovanja.

Usledila je cela saga – meč registrovan u korist Juventusa, pa se Napoli žalio Olimpijskom komitetu koji je poništio odluku Serije A i naredio da meč bude odigran. Određen je i datum – 17. mart.

Ipak, u petak su oba kluba zatražila novo odlaganje i predložila kao novi termin 7. april.

Napoliju odgovara odlaganje jer u tom slučaju neće imati tri vezana paklena gostovanjua – Milanu, Juventusu i Romi, a imaće i malo više vremena da odmori igrače. Juventusu takođe odgovara jer mu je potrebno da oporavi igrače od šokantnog ispadanja iz Lige šampiona.

Ali, niko nije pitao ostale klubove šta oni o tome misle. Prva se oglasila Roma iz koje je stigla priločno besna poruka da je Napoli favorizovan odlaganjem meča manje od sedam dana pre planiranog odigravanja pa su uputili formalno pismo ligi:

„Tražimo objašnjenje šta je motiv i koje je sportsko objašnjenje za ovu odluku jer aspolutno ne vidimo nikakvu pravičnost. Jasno je da je Napoli ovakvom odlukom favorizovan pauzom koju je dobio pred duel sa nama 21. marta“.

Komentari

Vaš komentar