Juve preživeo Lukmana i Atalantu i iščupao bod u Torinu

Serie A 22. jan 202322:45
Juventus Atalanta
REUTERS/Massimo Pinca

U jednom od derbija 19. kola Serije A Juventus i Atalanta odigrali su u Torinu nerešeno 3:3.

Samo par dana od kazne koja je rezultirala oduzimanjem 15 bodova u ligaškoj trci, Juventus je ostao samo sa jednim bodom na svom terenu. Doduše, mogu da budu i u neku ruku zadovoljni s obzirom da je Atalanta vodila dva puta.

Velike probleme Staroj dami zadavao je Ademola Lukman, koji je postigao dva gola i asistirao kod drugog. Zatresao je prvi put mrežu već u četvrtom minutu. Ipak, Juventus uspeva da preokrene do poluvremena. U 25. minutu dosuđen je penal za Staru damu a precizan sa bele tačke bio je Anhel di Marija. U 34. minutu bilo je 2:1. Ponovo je strelac Arkadijuš Milik, a asistent mu je bio mladi Fađoli.

U drugom delu Atalanta je izašla sa podjednakom odlučnošću kao i kada je počela utakmica. Već u prvom napadu Lukman je asistirao Joakimu Meleu za 2:2. A onda u 53. minutu ponovo je strelac Lukman i ponovo mu je asistent kao i kod prvog gola bio Žeremi Boga.

Ipak, Juventus je ponovo uspeo da uzvrati. U 65. minutu Di Marija je ovog puta asistent, a strelac je Danilo. Ostalo je dovoljno vremena za obe ekipe da nešto promene, ali golova više nije bilo. Što se Atalante tiče logično je da su se zadovoljili bodom jer su zadržali prednost u odnosu na Juventus od velikih 12 bodova.

Komentari

Vaš komentar