Juventusu neće biti dozvoljeno da napusti Torino?

Serie A 5. jan. 202122:18 > 22:194 komentara
Podeli:
Juventus
Valerio Pennicino/Getty Image

Fudbaleri Juventusa čekaju rezultate testova na koronavirus, a ukoliko se ispostavi da pored Huana Kvadrada i Aleksa Sandra ima još zaraženih, šampionu Italije će biti zabranjeno da putuje na derbi meč 16. kola protiv Milana.

Ekspedicija ‘Stare dame’ u utorak nije otputovala u prestonicu svetske mode, a ukoliko epidemiološka situacija dozvoli u avion će se ukracati u sredu, na dan utakmice.

Povezane vesti

Zdravstvene vlasti u Torinu sa pažnjom prate šta se dešava u Juventusu i spremni su da reaguju.

Juventus nas je obavestio da su dvojica igrača zaražena koronavirusom. Za sada nemamo dokaze koji govore o izbijanju koronavirusa u timu. Ali ako novi slučajevi zaraze izađu na videlo i ako dobijemo dokaze o nekontroliranom širenju zaraze, to će predstavljati problem. U tom slučaju moraćemo da intervenišemo, izolovaćemo sve igrače i zabraniti Juventusu let do Milana,“ izjavio je Roberto Testi, direktor lokalnih zdravstvenih vlasti.

Sa druge strane, pojedini izvori navode da ni pet slučajeva Covid-19 ne bi bilo dovoljno opravdanje za intervenciju takve vrste.

Identičan slučaj dogodio se u uvodnom delu sezone kada zdravstvene vlasi nisu dozvolile fudbalerima Napolija da otputuju u Torino na duel sa Juventusom.

Taj meč je kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 za Staru damu, a nakon što liga i FS Italije nisu usvojili žalbu, reagovao je Olimpijski komitet koji je odlučio da se odigra nova utakmica. Datum još nije poznat.

 

Komentari

Vaš komentar