Kanavarova podrška Pirlu: Ako ga Juve sad otpusti…

Serie A 6. apr. 202116:47
Podeli:
Fabio Kanavaro
Photo by Buddhika Weerasinghe/Getty Images

Fabio Kanavaro, osvajač Zlatne lopte 2006. godine, smatra da njegov bivši klub Juventus treba da bude strpljiv s Andreom Pirlom na mestu trenera.

Letos je Pirlo preuzeo čelo Stare dame, a mnogi sada ističu njegovo neiskustvo u izazovnoj sezoni za Juve – ispadanje u osmini finala Lige šampiona, a trenutno su četvrti na tabeli Serije A sa 12 bodova manje od lidera Milana.

Povezane vesti

„Treba biti smiren. Kada je Juve odabrao Andreu, u klubu su znali vrlo dobro da nema iskustva. Logično je i da i njemu treba vremena da sazri, tu uključujem i njegov odnos sa timom. Još ima 30 bodova u igri, hajde da ostavimo raspravu za posle“, kaže Kanavaro, sadašnji trener Gvangdžoua, i dodaje:

„Uradio je Pirlo dobre stvari, lansirao je neke mlade igrače i izborio se sa komplikovanom svlačionicom u kojoj je mnogo trofejnih igrača. Da, neke stvari nisu funkcionisale, pravio je greške, čovek je. Ako mu Juve ne pruži podršku sada, zbog čega su ga letos odabrali? Ako ga sad otpuste, dvaput će pogrešiti. I nije krivica jedino njegova, i fudbaleri su pravili greške na terenu i van njega“.

Juve još ima šanse za trofej ove sezone, pošto se u finalu Kupa sastaje s Atalantom.

Komentari

Vaš komentar