Kjelini: Bilo je ovo dugo putovanje, potrebno drugo iskustvo

Serie A 17. maj. 20220:04 > 0:051 komentar
Podeli:
Đorđo Kjelini
REUTERS/Massimo Pinca

Oprostio se Đorđo Kjelini od publike u svom Torinu. Ali to i dalje ne znači i kraj fudbalske karijere već je dugogodišnji defanzivac Juventusa najavio mogućnost odlaska u inostranstvo.

Konkretno, misli se na odlazak preko bare u MLS, odakle ima nekoliko zanimljivih ponuda.

– Osećam da mi je potrebno drugačije iskustvo, drugačija kultura. Svestan sam da moram da se suočim sa važnom odlukom. Tu odluku ću doneti sa porodicom – rekao je Kjelini.

povezano

Za 17 godina može se reći da je defanzivac ostavio veliki trag. Čak je postojala mogućnost da i sledeće sezone bude u Italiji, ali je ona nestala kada Italija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo.

– Svakako to je ubrzalo čitavu stvar. Moj plan je bio da dočekam kraj godine i Svetsko prvenstvo, jer sam posle pobede na EURO verovao da mogu da budem deo toga. Ali mogu da kažem da ipak ostavljam i nacionalni tim i Juventus u prave ruke. Bilo je ovo dugo putovanje, počeo sam kada sam ušao kao izmena Pavelu Nedvedu protiv Mesine. Uživao sam mnogo. Ovu odluku sam donosio mesecima. Oduvek sam govorio da želim da odem na visokom nivou i uspeo sam u tome.

Kjelini je učestvovao u osvajanju devet titula Juventusa u Seriji A, po pet trofeja u Kupu i Superkupu Italije, jednoj tituli u Seriji B, a sa Italijom je bio šampion Evrope 2020. Ipak, ostaje kao velika rana izostanak trofeja u Ligi šampiona, u takmičenju u kojem je dva puta igrao finale.

Komentari

Vaš komentar