Kokorin u Fiorentini

Podeli:
REUTERS/Sergei Karpukhin

Aleksandar Kokorin, igrač Spartaka iz Moskve i nekadašnji reprezentativac Rusije, nastaviće karijeru u italijanskoj Fiorentini.

Ruski klub je na svojoj zvaničnoj veb stranici napisao da još samo formalnosti dele napadača od potpisa ugovora na tri i po godine sa timom iz Firence.

povezane vesti

„Postigli smo sporazum sa Fiorentinom o prelasku Kokorina u njihove redove. Napadač putuje u Italiju na preglede i ako sve prođe kako treba pridružiće se novoj ekipi“, piše u saopštenju Spartaka.

Kokorin je u septembru prošle godine došao u Spartak. Najveći deo karijere proveo je u Dinamu iz Moskve (2008- 2016), odakle je otišao u Zenit iz Sankt Peterbruga, gde je igrao do prošle godine. Jedan deo je proveo na pozajmici u Sočiju.

Bio je član reprezentacije Rusije na Evropskom prvenstvu 2012. i 2016. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Poznat je i po velikom incidentu van terena. Napao je zajedno sa Pavelom Mamajevom službeno lice i naneo mu teške telesne povrede. U periodu između 2018. i 2019. godine proveo je više od godinu dana u zatvoru.

Komentari

Vaš komentar