Maldini sprečio Gazidisa da priča sa igračima o Superligi

Serie A 22. apr. 202113:32 > 13:35
Podeli:
Paolo Maldini, Ivan Gazidis
xFabrizioxCarabellix

Mediji u Italiji se u četvrtak i dalje bave Superligom. Predsednik Juventusa Andrea Anjeli je na stubu srama zbog toga što je krenuo u osnivanje ovog takmičenja, a ništa manje nije na udaru ni izvršni direktor Milana Ivan Gazidis koji izgleda ima stav sličan onom kog propagira i predsednik Reala Florentino Peres.

Ovaj engleski sportski funkcioner veruje da je Superliga dobro takmičenje i da će doneti mnogo Milanu i navijačima. On je navodno imao ideju da u ponedeljak, dan posle osnivanja Superlige, uđe u svlačionicu i objasni fudbalerima šta se događa. Ipak u tome ga je sprečio tehnički direktor i nekadašnja igračka legenda Milana Paolo Maldini koji je tražio od Gazidisa da zaobiđe igrače kada je reč o menadžmentu i vođenju kluba kao i da ne meša biznis i sport.

POVEZANE VESTI

Gazidisov plan se u svakom slučaju raspao, a zbog toga bi bivši funkcioner Arsenala mogao da izgubi posao u Italiji. Korijere delo sport piše da je Gazidis imao ozbiljnu ulogu u osnivanju Superlige i da je i dalje sklon toj ideji što se ne dopada navijačima Milana, a ni sponzorima. Zbog toga bi Ivan mogao da dobije kartu u jednom pravcu uz raskid saradnje.

Ovaj fudbalski funckioner je u Milanu od 2018. godine, a od 2008. je bio u upravi Arsenala. U Milanu je zaslužan za dovođenje Krištofa Pjonteka i Lukasa Pakete, a u prvoj njegovoj sezoni u klubu Milan je bio peti u Seriji A.

Komentari

Vaš komentar