„Malo igrača sam video da su tako dobri sa 20 godina“

Serie A 12. jan. 202119:47
Podeli:
Getty Image/Gabriele Maltinti

Ćezare Prandeli rekao je da želi da Fiorentina iga "otvoren i napadački fudbal" u Kupu protiv Intera. Sve to uz pohvale na račun Dušana Vlahovića.

„Pre svega, ne smemo da gledamo na mečeve Kupa kao na neku smetnju ili neprijatnost. Oni koji izađu na teren protiv Intera moraju da zadaju probleme odličnom rivalu. Želimo da igramo otvoreno i napadački“, rekao je Prandeli na konferenciji za medije.

U duel sa Interom Fiorentina ulazi nakon pobede protiv Kaljarija u Seriji A, a strelac pobedničkog gola bio je srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

„Mnogo je onih koji sve vreme pričaju da mi nismo tim koji treba da se bori za opstanak, a eto nas stalno u donjem delu tabele. Konačno smo protiv Kaljarija pokazali želju i glad za pobedom. Pred nama je dug put, ali osnov je tu. Moramo uvek da imamo takav pristup, kao da je poslednji meč u sezoni i da se borimo za ospstanak“, rekao je Prandeli.

Trener Fiorentine pohvalio je Vlahovića koji u poslednje vreme konstantno postiže golove:

„Kada imate mlade igrače, oni su kao sunđeri, uvek spremni da upijaju informacije i uče. Malo igrača sam video, možda samo Adrijana, da su tako dobri sa 20 godina. Zato moramo da imamo pažljiv pristup, pre samo nekoliko nedelja nisu svi bili uvereni u njegov kvalitet, a sada klub pregovara sa njegovim agentom o njegovom budućnošću“, rekao je Prandeli.

Komentari

Vaš komentar