Milan će otkupiti Tonalija

Serie A 4. maj. 202114:52 > 15:55
Podeli:
Sandro Tonali
REUTERS/Daniele Mascolo

Direktor Milana i jedna od najvećih legendi kluba Paolo Maldini izjavio je da će klub na kraju sezone iskoristiti opciju da potpuno otkupi jednog od najtalentovanijih italijanskih fudbalera Sandra Tonalija.

Prošlog leta za Tonalija, koji je tada bio član Breše, ozbiljno su  bili zainteresovani pored Milana i Inter, Juventus i Barselona. U jednom trenutku čak se navodno i dogovorio sa Interom, ali je Antonio Konte odlučio da mu je potrebniji Arturo Vidal.

Rosoneri su iskoristili tu situaciju i obezbedili pozajmicu sa opcijom otkupa. Pozajmicu su platili 10 miliona evra, a dogovorena je cena otkupa od još 25 miliona evra za 20-godišnjeg vezistu. Ipak, utisak je da Tonali nije opravdao entuzijazam uložen u njegovo dovođenje. U 37 utakmica u svim takmičenjima nije zabeležio ni gol ni asistenciju, već tri žuta i jedan crveni karton.

Međutim, sam Pioli svesno je držao Tonalija u drugom planu, najčešće iza Kesija i Benasera. Utisak je da se nije najbolje snašao, imao je neke greške, ali u klubu su ipak rešili da ga se ne odriču i da je potencijal vredan rizika.

Komentari

Vaš komentar