Milan ne cilja titulu, ne možemo da se merimo sa Liverpulom

Serie A 20. sep. 202121:36
Podeli:
Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images

Fudbaleri Milana odlično su krenuli u novu sezonu. U vrhu su Serije A, a na premijeri u Ligi šampiona na Enfildu ostavili su sasvim dobar utisak, uprkos porazu.

U prva četiri kola Milan je zabeležio tri pobede i remi, a u najtežim mečevima protiv Lacija i Juventusa u gostima osvojena su četiri boda. Takav start probudio je nade tifoza da se može i do Skudeta, koji se čeka 10 godina. Međutim, predsednik Paolo Skaroni spušta loptu i ističe da Milan nije favorit.

povezano

Ja sam biznismen, stoga ne gajim nade i iluzije. Moja prevashodna briga je budžet i sa ovakvim budžetom mi ne ciljamo Skudeto već u prvom redu plasman među prva četiri i ulazak u Ligu šampiona naredne sezone. Naravno, ako uradimo nešto više bićemo veoma srećni – rekao je Skaroni.

Milan je posle sedam godina zaigrao u Ligi šampiona i u gostima protiv favorizovanog Liverpula ostavio utisak ravnopravnog tima. Ipak, Skaroni ističe da su dva kluba trenutno veoma daleko.

Klubovi kao što je Liverpul od stadiona prihoduju 100 miliona evra, a mi samo 35 miliona. Kako možemo da se takmičimo? Pride, jedino kod nas stadionu nisu na 100% kapaciteta, već samo polovično, za razliku od Engleske, Francuske, Španije, Austrije koji su puni. Zašto kod nas ne može tako. Takođe, potreban nam je novi stadion na San Siru.

Komentari

Vaš komentar