Misija Intera: Rešiti se Vidalove ogromne plate

Serie A 23. jul 202118:36 > 18:39
Arturo Vidal
Guliver Image / Image ID: 1000378728

Čileanski vezista Arturo Vidal nije u planovima trenera Simonea Inzagija pred narednu sezonu u kojoj će milanski Inter braniti titulu u Seriji A. „Nerazuri“ traže kupca za 34-godišnjeg fudbalera, ali za sada niko nije rad da prihvati platu iskusnog igrača.

Zbog toga je Inter, kako prenosi „Gazeta delo sport“, spreman da raskine ugovor sa Južnoamerikancem i na taj način se oslobodi 6,5 miliona evra, koliko je na ugovoru još ostalo vezisti.

Serija A:

Vidal je u Inter došao kao izričita želja trenera Antonija Kontea, on je tada prešao iz Barselone u Inter za svega jedan milion evra. Međutim, kako je trofejni trener napustio stadion „Đuzepe Meaca“, jasno je da za Vidala nema mesta u timu.

Kako piše „Gazeta“, za Vidala su zainteresovani samo latinoamerički timovi – Boka Juniors iz Buenos Airesa, Flamengo iz Rio de Žaneira i Klub Amerika iz Meksiko Sitija.

Vidal je u profesionalnoj karijeri koja traje od 2005. godine igrao za Kolo-Kolo, Bajer Leverkuzen, Juventus, Bajern Minhen i Barselonu pre dolaska u Inter. Za reprezentaciju Čilea odigrao je 124 utakmice i postigao 32 gola, a sa nacionalnom selekcijom osvojio je i Kopa Amerika 2015. godine.

Komentari

Vaš komentar