Monca u Seriji A posle drame i produžetaka u Pizi

Podeli:
Guliver

Monca slavila u Pizi u revanš meču finala plej-ofa Serije B posle produžetaka – 4:3, (2:3), na taj način izborila je plasman u elitni rang.

Monca je poslednji učesnik Serije A za sezonu 2022/23. Ekipa čiji je vlasnik legendarni Silvio Berluskoni, nekadašnji čelni lovek Milana, igraće u elitnom rangu italijanskog fudbala. 

A do tog uspeha Monca je došla posle drame u finalu plej-ofa serije B sa Pizom. Dobila je Berluskonijeva ekipa na domaćem terenu meč sa 2:1, ali je potom izgubila u Pizi sa 3:2, što je značilo da će o putniku u elitu odlučivati produžeci. 

Piza je brzo došla do dva gola prednosti, u prvom minutu pogodio je Toregrosa, u devetom Hermanson. Ipak, Monca je smanjila preko Mačinau 20. minutu, a potom i izjednačila kad je u 79. minutu pogodio Gitkjer – 2:2. U tom trenutku Monca je imala rezultat koji ih je vodio u Seriju A. 

Ali, nisu bili kadri da sve završe bez produžetaka, s obzirom na to da je Mastinu golom u 90. minutu ostavio Pizu u igri. Ipak, sjajna je Monca bila u produžecima, Marone u 96. i Gitkjer u 101. minutu otklonili su sve dileme.  

Komentari

Vaš komentar