Nekada cenjen na 100 miliona, a sada razmišlja o Kanadi

Serie A 18. apr 202219:331 komentar
Podeli:
REUTERS/Massimo Pinca

Napadač Torina Andrea Beloti jedan je od onih kojima ovog leta ističe ugovor. Stoga, nema sumnje da će imati brojne opcije gde da nastavi karijeru.

Posle fenomenalne sezone 2016/17. i 28 golova na 38 utakmica u svim takmičenjima, za Belotija je vladalo ogromno interesovanje. Najviše je zagrizao Milan, ali potencijalni transfer je propao jer je Torino u tom trenutku tražio 100 miliona evra i video napadača kao svoju zlatnu koku.

Međutim, taj učinak više nikada nije ponovio, iako je, do ove sezone, redovno stizao do dvocifrenog broja golova. Ulogu su igrale i povrede i interesovanje je manjkalo, i sada će Beloti, po svemu sudeći, otići iz Torina bez centa obeštećenja.

Napadač želi novi izazov, a prva opcija mu je ostanak u Italiji. Navodno su četiri kluba zainteresovana za njega. Pominju se Atalanta, Roma, Fiorentina (koja je prodala Dušana Vlahovića zimus), ali i Inter. Međutim, interesovanja ima i u inostranstvu. Njukasl sa bogatim gazdama mogao bi da uđe u trku za potpis, kao i Vest Hem koji bi da ima još neku opciju u napadu, osim Antonija.

A možda to bude i drugi kontinent. Posle osiguravanja potpisa Lorenca Insinjea Toronto želi još jedno kapitalno pojačanje i to još jednog igrača koji je bio u sastavu Italije koja je bila letos šampion Evrope. A čini se da bi Beloti mogao i bolje finansijske uslove da izboksuje u Kanadi, nego u Evropi.

Komentari

Vaš komentar