„Odlazak Ronalda je poput zemljotresa, ali oporavićemo se“

Serie A 25. sep. 20218:28 > 8:584 komentara
Podeli:
Đorđo Kjelini Juventus' Giorgio Chiellini reacts
REUTERS/Ciro De Luca

Iskusni 37-godišnji defanzivac i kapiten Juventusa Đorđo Kjelini loš početak sezone pravda velikim promenama u klubu i upuređuje ih sa ekološkom katastrofom, poput zemljotresa, ali je zatražio malo strpljenja dok sve ne dođe na svoje mesto.

Torinska Stara Dama je izuzetno loše počela novu sezonu. Prvu pobedu ostvarila je tek u petom kolu i to posle prekreta protiv Specije u gostima (3:2). Trenutno zauzima skromno 12. mesto na tabeli Serije A sa samo pet osvojenih bodova.

Klub je uoči sezone (ne)očekivano napustio jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo, a kao trener se vratio Masimilijano Alegri.

Kjelini je slikovito opisao situaciju u kojoj se našao Juve:

Moramo da održimo naš brod mirnim u olujnom moru. Videćemo da li ćemo iz ove situacije izaći pomalo ulubljeni ili sa punim jedrima, ali stići ćemo u luku. Kao i za sve, potrebno je vreme da se pronađe ravnoteža. Kada postoje veliki šokovi, ekološki poput zemljotresa, potrebno je malo vremena da se sve sredi i polako ponovo pokrene. Nažalost, u današnjem svetu nema strpljenja„, rekao je Đorđo Kjelini za Skaj Sport Italija uoči nedeljnog meča protiv Sampdorije.

Trenera Juventusa očekuje mali jubilej uoči meča sa Đenovljanima. Biće to 400. Alegrijeva utakmica u Seriji A. Za to vreme ostvario je 243 pobede, što je najmanje 59 pobeda više od bilo kod drugog trenera otkako je debitovao u Seriji A u sezoni 2008/09.

Komentari

Vaš komentar