Pioli optimista: Zlatan i Žiru mogu da igraju zajedno

Podeli:
Zlatan Ibrahimović, Stefano Pioli
REUTERS/Daniele Mascolo

Trener evropskog velikana Milana Stefano Pioli govorio je za italijanske medije o svom odnosu sa švedskim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem i istakao da su njih dvojica različite ličnosti, ali da imaju direktan odnos.

Serija A:

Zlatan ima sjajnu ličnost. Evo jedne anegdote – u našoj prvoj sezoni nije mu se svidelo što sam ga zamenio, ali je sutradan pokucao na vrata moje kancelarije i rekao da želi da pričamo. Tada sam mu ja objasnio zašto sam uradio to što sam uradio i on je sve prihvatio. Različiti smo, ali smo obojica veoma direktni i zbog toga imamo dobar odnos. On je veoma inteligentan čovek, koji uvek preuzima odgovornost na sebe kako bi zaštitio tim“, rekao je Stefano Pioli.

Novinare je zanimalo i da li će Ibrahimović moći da igra zajedno u napadu sa francuskim centarforom Olivijeom Žiruom, koji je u julu stigao iz redova Čelsija.

Njih dvojica su sjajni igrači, a veliki igrači u odgovarajućim okolnostima mogu da igraju zajedno. Imaju drugačije karakteristike – Žiru je meta lopte, a Zlatan je neko ko stvara ofanzivne akcije. Kada obojica budu na 100 odsto, probaćemo. Pokušao bih ja to i ranije, ali nije bilo prilike“, izjavio je Pioli.

Zlatan Ibrahimović je prethodne dve sezone proveo među „Rosonerima“, a u prethodnoj je u 27 utakmica u svim takmičenjima postigao 17 golova.

Komentari

Vaš komentar