Pobeda, šta to beše? Juve poražen i od Tudorove Verone

Serie A 30. okt 202120:07
Đovani Simeone Verona
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Malo je reći da kriza drma Juventus. Pre bi se ovo stanje moglo nazvati agonijom. Staroj dami ovog puta meru je uzela Verona koja je u susretu 11. kola Serije A slavila 2:1.

Ovo je Juventusu treći vezani meč bez pobede, drugi uzastopan poraz i crvene lampice odavno su upaljene u Torinu. Sigurno je da će trofejnog trenera Maksa Alegrija sada okruživati priče o otkazu, ali da nešto mora da se menja, mora.

povezano

Što je možda najgore za Alegrija i čitav Juventus, meru im je ovog puta uzela ekipa koju sa klupe vodi bivši pomoćni trener Igor Tudor, koji je zajedno sa Pirlom otpušten. Ovo je slatka osveta, ali glavna uloga u ovoj priči pripada Đovaniju Simeoneu.

Bio je junak u prošlom kolu, kada je sa četiri pogotka razbio Lacio, a sada je postigao oba u pobedi nad Juventusom. U samo tri minuta. U 11. i 14. minutu kada mu je asistirao Darko Lazović. Juve na to nije imao odgovor. Uspeo je samo da malo doda neizvesnosti pošto je Veston Mekeni postigao gol u 80. minutu, ali ništa više od toga.

Oba tima sada imaju po 15 bodova na deobi osmog mesta. Primera radi vodeći tandem Napoli-Milan ima već 13 bodova više od Juventusa i još nisu odigrali utakmicu 11. kola.

Komentari

Vaš komentar