Predsednik AC Milana: Serija A postala drugorazredna liga

Serie A 21. jun. 202219:44 > 20:082 komentara
Podeli:
fudbaleri Milana
Chris Ricco/Getty Images

Slavni Rosoneri postali su šampioni Italije prvi put od 2011. godine, ali predsednik kluba nema lepo mišljenje o kvalitetu fudbala u nekad čuvenoj Seriji A.

Povezane vesti

Paolo Skaroni kritikuje elitnu italijansku ligu zbog prevelikog zaostajanja za najjačim evropskim ligama, okrivljujući za to loše stadione i nedostatak kvalitetnog fudbala.

Predsednik AC Milana tvrdi da će se jaz između Serije A i drugih liga samo povećavati ako se uskoro nešto ne preduzme da se situacija popravi. On je Seriju A označio kao drugorazredno takmičenje u Evropi.

U intervjuu za Il Foglio, rekao je:

„Naša Serija A je postala Serija B u poređenju sa drugim vrhunskim evropskim ligama. Svi su nas manje-više pretekli u proteklih 20 godina. Ako nastavimo na ovaj način, nastavićemo da se udaljavamo od fudbalske elite“, smatra Paolo Skaroni.

Čelnik Rosonera ističe da su stadioni u Italiji stari i nefunkcionalni.

„Moramo da predstavimo proizvod u kome ljudi uživaju. Fudbal je sport, ali je i spektakl. Spektakl za koji je potreban lep stadion koji je dobro osvetljen, uvek pun navijača, moderan, ne prevelik, ni premali.“

Svestan je da je pokušaj poboljšanja stadiona težak zadatak u Italiji i da je njegov klub spreman da kupi prvu dostupnu lokaciju za izgradnju novog stadiona.

Istakao je i loš kvalitet fudbala i pozvao sudije da pomognu u rešavanju ovog problema.

„Fudbalska utakmica trebalo bi da bude spektakl, koji se sastoji mnogo vremena za igru i malo prekida. U suprotnom je dosadno. U februaru je meč Milan – Udineze ukupno trajao 97 minuta, a efektivne igre bilo je samo 48 minuta i 38 sekundi. Sudije moraju da odigraju svoju ulogu“. zaključio je Paolo Skaroni.

Da li se slažete sa ovim kritikama?

 

Komentari

Vaš komentar