Preokret Intera u Sasuolu

Serie A 2. okt. 202122:441 komentar
Podeli:
Edin Džeko
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Aktuelni šampion Serije A Inter zabeležio je pobedu u gostima protiv Sasuola 2:1 u okviru sedmog kola i tako izbio na čelo tabele.

Pregrmela je četa Simonea Inzagija veoma teško gostovanje. Sasuolo je igrao onako kako su svi navikli od njega – otvoreno i bez straha. Takav pristup doneo im je i vođstvo. U 21. minutu Milan Škrinijar skrivio je penal, a siguran sa bele tačke bio ne Domeniko Berardi.

povezano

Minimalnom prednošću Sasuola završen je prvi deo. U 57. minutu Inzagi je izvršio četvorostruku izmenu, a jedan od igrača koji su ušli bio je Edin Džeko. I već u prvom kontaktu, posle dodavanja Ivana Perišića doneo je poravnanje. Igralo se otvoreno na obe strane, obe ekipe želele su gol. A do njega je došao Inter. U 78. minutu dosuđen je ovog puta penal za neroazure, a precizan sa 11 metara bio je Lautaro Martines za 2:1.

U 82. minutu Edin Džeko umalo da se proslavi i definitivno overi pobedu, ali njegov pogodak je poništen posle konsultacija VAR zbog ofsajda. Ipak, promena rezultata nije bilo i tri boda su otišla u Milano.

Inter je drugi sa 17 bodova, jednim manje od Napolija, ali uz utakmicu više, kao uopstalom i u odnosu na Milan koji ima bod manje. Sasuolo je 13. sa sedam bodova.

Komentari

Vaš komentar