Roma ne odustaje od Lige konferencija

Serie A 9. maj 202119:56
Borha Majoral
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Sprema se Roma za ozbiljan remont sledeće sezone. Već je potvrđeno da će Žoze Murinjo voditi tim. Ali ipak Vučica i dalje ima za šta da se bori do kraja sezone, a to je izlazak u Evropu. Makar i u Ligi konferencija. Zbog toga je važna pobeda protiv Krotonea 5:0.

Ima Roma doduše još teoretske šanse i za Ligu Evrope, ali nisu mnogo realne jer i sa ova tri boda zaostaju za gradskim rivalom Lacijom uz utakmicu više.

Ipak, opasno preti Sasuolo, koji je na kratko preuzeo tu sedmu poziciju. Zbog toga je za Romu bilo važno da dobije već prežaljeni Krotone. Pod uslovom da uopšte želi da se takmiči u novoformiranom takmičenju, pošto se zna da Murinjo ne voli naročito da vodi svoje ekipe u takmičenjima koja nisu Liga šampiona.

Taj utisak se pojačao posle 0:0 na poluvremenu, ali u drugom delu Roma je naličila na tim dostojan renomea koji je brižljivo građen decenijama. Upravo taj renome ne dozvoljava da se ne pobedi ekipa poput Krotonea na Olimpiku. Već u 47. minutu Borha Majoral je doveo Vučicu do vođstva. A onda je u tri minuta usledio šou Lorenca Pelegrinija koji je u 70. i 73. minutu postigao dva gola za 3:0.

U 78. minutu bilo je 4:0 a strelac je bio Mhitarjan. Da bi u 90. Borha Majoral drugim golom zatvorio seriju za konačnih 5:0. Roma je dakle sedma sa 58 bodova, dva više od Sasuola, dok je Krotone i dalje poslednji sa 18 bodova, dva manje od Parme.

Komentari

Vaš komentar