Ronaldo: Verujte mi, ova priča još nije završena

Fudbal 15. mar. 202110:15 > 10:203 komentara
Podeli:
Kristijano Ronaldo
Reuters/Massimo Pinca

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo smatra da je u nedelju zvanično oborio rekord legendarnog Pelea po broju golova.

Juventus je u nedelju savladao Kaljari (3:1), a Ronaldo je postigao sva tri gola za Staru damu. Portugalac je tako došao do 770. pogotka u karijeri, te smatra da je sada zvanično nadmašio rekord Pelea po broju golova na zvaničnim utakmicama.

„Poslednje nedelje obeležile su vesti i statistika prema kojima sam najbolji strelac u istoriji, prema kojima sam oborio Peleov rekord od 757 golova na zvaničnim mečevima“, počeo je Kristijano.

povezane vesti

„Iako sam zahvalan na tim priznanjima, sada je vreme da objasnim zašto do sada nisam priznavao taj rekord. Zbog poštovanja i divljenja koje osećam prema njemu, uzimao sam u obzir i njegove golove za tim Sao Paola i pogodak koji je postigao za brazilski vojni tim. Svet se promenio od tada, kao i fudbal, ali to ne znači da možemo samo da izbrišemo istoriju. Nema igrača koji nije slušao o Peleu dok je odrastao. Zato sam posebno ponosan što sam oborio njegov rekord. O tome nisam mogao ni da sanjam dok sam odrastao u Madeiri“.

Portugalac je najavio pohod na nove rekorde.

„Sada jedva čekam sledeće utakmice i izazove, rekorde i trofeje. Verujte mi, ova priča još nije završena. Verujem da će biti još mnogo pobeda Juventusa i Portugalije“.

Šta još možemo da očekujemo od Ronalda?

Komentari

Vaš komentar