Sampodorija pred kaznom oduzimanja bodova

Serie A 2. feb 202313:232 komentara
Head Coach Dejan Stankovic (UC Sampdoria) gestikuliert waehrend des Spiels der Serie A zwischen FC Empoli vs Sampdoria Genua im Stadio Carlo Castellani am 16. Januar 2023 in Empoli, Italien. FC Empoli vs Sampdoria Genua - Serie A
(Foto von Matteo Ciambelli/DeFodi Images) via Guliver image

Sampdorija će biti kažnjena oduzimanjem bodova ukoliko do 16. februara ne isplati zaostale plate igračima i radnoj zajednici, piše Gazeta delo Sport.

Kako se navodi, Sampdorija nije isplatila zarade za poslednja tri meseca 2022. godine za šta joj je potrebno 11 miliona evra kako bi rešila dugovanja prema igračima i zaposlenima u klubu.

Gazeta dalje navodi da je teško očekivati da će Masimo Ferero, koji je i dalje vlasnik većinskog dela akcija, uložiti novac u klub kako bi ovaj problem bio rešen na vreme jer bi to značilo da je dao klubu finansijsku „injekciju“ vrednu između 35 i 50 miliona evra.

Ukoliko plate ne budu ispalaćene do 16. febrauara ekipa Dejana Stankovića suočava se sa oduzimanjem bodova. A i bez te potencijalne kazne Sampa se grčevito bori za opstanak u Seriji A jer iz 20 mečeva ima samo devet bodova.

 

Komentari

Vaš komentar