SMS: Cilj je LŠ; Sari: Plašio sam se prvih 20 minuta

Serie A 22. avg. 202116:41
Podeli:
Paolo Bruno/Getty Images

Dan posle trijumfa u Empoliju na premijeri Serije A i veoma dobre igre, trener Lacija Mauricio Sari i najbolji pojedinac na terenu Sergej Milinković-Savić sumirali su utiske i najavili visoke ambicije.

Osnovno pitanje u vezi Lacija bilo je kako će se ekipa, stvarana pod sasvim drugim sistemom Simonea Inzagija, uklopiti u koncepciju Mauricija Sarija, koji je poznat kao veoma rigidan i kao neko ko uporno nameće svoj stil u svaku ekipu koju trenira. Posebno pitanje je kako će se ključni igrač tima Sergej MilinkoviĆ-Savić prilagoditi tom sistemu. Ako se po jutru dan poznaje, odgovor je da neće biti problema, pošto je golom i asistencijom Srbin bio najzaslužniji za startnu pobedu Rimljana.

U odnosu na ono što sam igrao pod Inzagijem, trener Sari sada traži od mene da se vraćam dublje kako bih uzimao loptu – uporedio je svoju ulogu u dva sistema popularni SMS.

povezano

Kada je bio upitan koliko može ovaj tim i šta su ambicije, kao iz topa je odgovorio.

Naš cilj je plasman u Ligu šampiona.

Sa druge strane Sari je potvrdio kakav je perfekcionista, jer je i pored pobede i tri gola za poluvreme, našao zamerke.

Još je posla pred nama. Iskreno, plašio sam se u prvih 20 minuta, pošto smo se mučili, ali dobro smo odradili preostalih 65 minuta. Vraćali smo se mnogo pozadi po loptu, a to je veoma opasno i zbog toga smo primili gol posle polukontre. Ipak, tim je igrao u drugačijem sistemu, ima još da se radi, ali veoma je važno da smo dobili na nezgodnom gostovanju u Empoliju.

Komentari

Vaš komentar