Toti brani „Posebnog“: Nije Murinjo Romin problem

Serie A 13. nov. 202119:07
Podeli:
Žoze Murinjo
Maurizio Lagana/Getty Images

Ikona Rome Frančesko Toti komentarisao je trenutno ne baš radosnu situaciju u redovima „Vučice“ i istakao da za seriju loših rezultata ne krivi trenera ekipe, trofejnog Portugalca Žozea Murinja.

Roma se trenutno nalazi na šestoj poziciji italijanskog šampionata sa 19 bodova u prvih 12 kola, a za liderom na tabeli Napolijem Murinjov tim zaostaje 13 bodova. U poslednja dva kola Romu su pobedili Milan i Roma.

Serija A:

U Ligi konferencije Roma je u dva meča sa norveškim Bode Glimtom osvojila tek bod, a u gostima je pretrpela pravu katastrofu – Murinjov tim je izgubio 6:1.

Ako govorimo o tome da je Murinjo problem, onda smo potpuno pogrešili. On nije problem ovde. Ako saberete sve ostale trenere u Seriji A trenutno, oni nemaju toliko trofeja kao Portugalac. Njemu možete samo sa skinete kapu“, kazao je 45-godišnji Frančesko Toti.

„Roma mora da se osloni na njega, on je odličan trener i motivator, menadžer u pravom smislu te reči. On zna kako da vodi ekipu, šta da kaže i uradi. Ja bih uvek računao na čoveka sa njegovim karakterom, moramo ga zadržati uz sebe“, izjavio je najveći fudbaler u istoriji Rome.

Naredni meč tim iz italijanske prestonice igra iduće nedelje protiv Đenove u gostima u Seriji A, a zatim četiri dana kasnije u Ligi konferencije dočekuje ukrajinsku Zorju iz Luganska.

Komentari

Vaš komentar