Tužioci procesuiraju bivše šefove Juventusa

Serie A 1. dec 202213:51
Andrea Anjeli i uprava Juventusa
Copyright: xBEAUTIFULxSPORTS/Carabellix

Gradsko tužilaštvo u Torinu pripremilo je dosije o suđenju bivšem predsedniku italijanskog fudbalskog kluba Juventus, Andrei Anjeliju, kao i njegovim drugim kolegama u Upravi, javlja novinska agencija ANSA.

Istragom finansijskih nepravilnosti i prekršaja, u ceo slučaj biće obuhvaćeno ukupno 11 osoba.

Svi oni su pod sumnjom za kršenje finansijskog menadžmenta u najuspešnijem italijanskom klubu. Konkretno, istraga se vodi o falsifikovanim dokumentima o transferu novca, prevarama i naduvanim sumama za kupovinu igrača, uključujući i pogtpisivanje portugalskog napadača Kristijana Ronalda, koji je igrao za Juventus u periodu od 2018. do 2021. godine.

Ali, to nije sve, zbog čega bi Uprava kluba mogla da bude optužena. U pitanju su i širenje lažnih informacija o finansijskoj situaciji torinskog giganta, manipulisanje tržištem, davanje lažnih izjava o prihodima za nepostojeće aktivnosti, ometanje kontrole revizije i ograničavanje ulaska poreskih vlasti. Klub je ove navode opisao kao neosnovane.

Povezana vest

U ponedeljak uveče, ceo upravni odbor, na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem i njegovim zamenikom Pavelom nedvedom, podneo je ostavku. Ranije su neki mediji lansirali priču i da je propala ideja o stvaranju ideje Superlige, takođe važna u razlozima ove ostavke.

Podsećamo na to da su Juventus i Anjeli, zajedno sa madridskim Realom bili najveći zagovornici u stvaranju fudbalske Superlige. Vrlo brzo je UEFA najavila da neće tolerisati takvo otcepljenje, pa je ušla i sukob sa incijatorima cele priče.

Superliga je bila projekat protiv kojeg su se usprotivile čak i neke vlade, predvođene britanskom i francuskom. Ideja najbogatijih klubova bila je da se stalnim učesnicima stvori nadnacionalna evropska fudbalska liga. Pozvani su Mančester junajted, Mančester siti, Totenhem, Liverpul, Čelsi i Arsenal, španska Barselona, Atletiko i Real, italijanski Milan, Inter i Juventus.

Komentari

Vaš komentar