Vidi se da je falio: Kjeza pogurao Damu do četvrtfinala kupa

Serie A 19. jan 202323:14
Federiko Kjeza
REUTERS/Massimo Pinca

Juventus je kompletirao listu učesnika četvrtfinala Kupa Italije, pošto je u poslednjem meču osmine finala savladao Moncu kod kuće 2:1.

Važna pobeda Juventusa. Posle debakla u Napulju i gotovo sigurno izgubljene borbe za Skudeto, pobeđena je Monca i ekipa je ostala u konkurenciji makar za trofej kupa.

Takođe, može se reći da je ovo još veća pobeda za Masimilijana Alegrija. Mnogi bi se na njegovom mestu odavno povukli u sezoni gde Juventus doživljava udarac za udarcem, krah za krahom. Ipak, Alegri je na sve to odgovarao da je ekipa imala problema sa povredama i da bi se druga pesma pevala da je bila kompletna.

Makar je ova utakmica mogla da potkrepi taj argument. Jer je gol odluke u 78. minutu postigao Federiko Kjeza, koji je bio povređen ceo prvi deo sezone. Inače, ovo je bila još jedna prilično mučna utakmica Stare dame. Povela je rano, u osmom minutu preko Moize Kena. Međutim, u 24. minutu Monca dolazi do poravnanja preko Valotija. Na kraju, muke je prekratio Kjeza, koji je postigao prvi gol posle više od godinu dana i prvenstvenog meča sa Napolijem 6. januara prošle godine.

Juventus u četvrtfinalu gostuje Laciju u Rimu.

Komentari

Vaš komentar