Vlahovića „ucenjuju“ najvećim ugovorom u istoriji Fiorentine

Serie A 19. avg. 202118:42 > 18:524 komentara
Podeli:
Gabriele Maltinti/Getty Images

Predsednik Fiorentine Roko Komizo ne želi da 21-godišnjeg Dušana Vlahovića proda ove sezone. Njegova ideja je da mladom srpskom golgeteru ponudi rekordnu platu od četiri miliona evra godišnje i ugovor do 2026, pa da sledeće sezone bude u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji.

Povezane vesti

Vlahovića mediji povezuju sa Mančester Sitijem, Atletiko Madridom i Totenhemom, pominju se cifre od čak 70-80 miliona evra, ali prvi čovek Fiorentine smatra da bi Vlahović iz zahvalnosti trebalo da potpiše novi ugovor, pa da o eventualnom transferu razgovaraju tek sledećeg leta.

Nijednog trenutka nismo Vlahovića stavili na tržište. Umesto toga ponudio sam mu najveći ugovor u istoriji Fiorentine. Znači, trebalo bi da potpiše obnovljen ugovor, pa ćemo videti šta će se dogoditi sledeće godine„, rekao je Roko Komizo za TGR RAI Toskana.

Plan bi mogao da bude da se u ugovor unese klauzula o otpuštanju ili da Vlahovićevi agenti osiguraju prava na pregovore o transferu sledećeg leta.

Tačno je da se o Vlahoviću mnogo priča, istina je i da postoje razne vesti o njemu, ali zvanična ponuda nikad nije stigla na adresu kluba. Čak i da stigne, mislim da neće otići ove sezone„, kaže prvi čovek Ljubičastih.

„Mora da produži ugovor“

Vlahovićev ugovor važi do juna 2023. godine, a predlog je da se produži do 2026. godine sa platom od četiri miliona evra po sezoni.

Gledajte, ovde govorimo o mnogo novca, najvećoj plati koju je Fiorentina ikada ponudila. Srećan sam zbog njega, ali mora da produži ovaj ugovor, pa ako momak želi da ode negde drugde, o tome možemo da razgovaramo sledeće godine. Ali ne sada. Mora da shvati i bude svestan da su ga Roko, njegova porodica i Fiorentina doveli tu gde je sada„, naglasio je Roko Komizo.

Vlahović je prošle sezone golgeterski eksplodirao, postigao je 21 gol u Seriji A, ali je to bila prva sezona u kojoj se to potpuno istakao. Sezonu ranije postigao je šest golova.

U Fiorentinu je stigao iz Partizana dok je još uvek bio tinejdžer. Ugovor je potpisao kad je imao samo 17 i po godina, u leto 2017. Međutim, pravo igranja stekao je tek godinu dana kasnije.

Ovih dana novi ugovor sa Fiorentinom popisao je još jedan bivši fudbaler Partizana, Nikola Milenković.

Komentari

Vaš komentar