Za Milan je poznat osvajač Zlatne lopte

Serie A 9. okt 202119:25
Simon Kjaer
Marco Luzzani/Getty Images

Među 30 nominovanih za najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala Zlatnu loptu nalazi se i fudbaler Milana Simon Kjer.

Iako su brojni osvajači ovog priznanja u prošlosti igrali za Milan, u skorije vreme nisu fudbaleri italijanskog giganta bili toliko u fokusu kada je i ona deljenja i prilikom nominacija. Poslednji put kada je jedan fudbaler semdostrukog šampiona Evrope osvojio Zlatnu loptu bilo je 2007. kada je ona završila u rukama Kake.

Zbog toga vest da je među 30 nominovanih i kapiten rosonera Simon Kjer predstavlja veliku čast za Milan, što su oni i pokazali porukom „Za nas si već pobedio.“

povezano

Kada je objavljen spisak 30 nominovanih bilo je dosta osporavanja upravo Kjera na društvenim mrežama, a neki komentari su išli toliko daleko da su isticali kako je Danac nominovan samo jer se prvi našao da pomogne Eriksenu kada je kolabrirao na meču EURO protiv Finske. Ipak, da je Kjer zaslužio ovu čast na fudbalskom polju dovoljno možda govori i odnos samog kluba i reprezentacije, koji su mu dali kapitensku traku. Bio je jedan od najzaslužnijih što je Milan završio na drugom mestu Serije A, što je klubu najbolji plasman posle devet godina, dok je Danska sa njim kao komandantom odbrane dogurala čak do polufinala EURO.

Komentari

Vaš komentar