Zaneti: Inter ima ozbiljne finansijske probleme

Serie A 5. maj. 202118:546 komentara
Podeli:
Aitor Alcalde, Getty Images

Milanski Inter od nedelje je šampion Italije, prvi put posle 11 godina. Razloga za slavlje ima, ali ako je suditi po rečima legendarnog kapitena a sada sportskog direktora Havijera Zanetija, ne previše.

Klub je prolazio tokom čitave sezone kroz ozbiljne finansijske probleme. Premda, nismo izuzeci, ali bio je blizu prodaje na polusezoni. Ti problemi su i dalje tu i biće potrebne godine da se poboljša balans. Sada treba napraviti dugoročnu strategiju koja će obezbediti stabilnost – rekao je Zaneti.

povezano

Takva situacija mogla bi da se odrazi i na odnos kluba sa trenerom Antoniom Konteom, koji je poznat kao neko ko je u stanju i da ode ukoliko mu se ne obezbede željena pojačanja. Ipak, Zaneti biranim rečima govori o bivšem treneru velikog rivala Juventusa.

Na početku je bilo blagog skepticizma zbog njegove prošlosti u Juventusu, ali naučili smo da ga volimo. Od prvog dana bio je fokusiran i prihvatio je izazov. Doneo je radnu etiku i mentalitet, ubedio je najmlađe igrače da njegov projekat funkcioniše. Nije prošao dan da nije razmišljao kako tim može da napreduje.

Vlasnik Intera, kineska kompanija Suning ima velike finansijske probleme i zbog toga je ugašen tamošnji šampion Đangsu, koji je takođe bio pod njihovom jurisdikcijom.

Komentari

Vaš komentar