Zlatan o Lebronu: Sportisti ne treba da se bave politikom

NBA 13. sep 202112:312 komentara
Podeli:
Zlatan Ibrahimović
Marco Luzzani/Getty Images

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms veoma je angažovan u vezi sa socijalnim pitanjima, a o njegovim interesovanju za politiku govorio je i napadač Milana Zlatan Ibrahimović.

Povezano:

Mi vrhunski sportisti nismo političari. Političari dele narod, a fudbal u mom svetu ujedinjuje. To je velika razlika. Ja imam priliku da upoznam ljude koje nikad ne bih imao priliku da vidim da se ne bavim fudbalom. Znam ljude sa svakog kraja sveta. Mislim da mi treba da se bavimo onim u čemu smo dobri i da su sport i politika dve različite kategorije. Ako ste inteligentni, razumećete“, kazao je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović.

Mi fudbaleri proizvodimo ljubav i radost. Politika ne dolazi u naš svet. Ja nisam došao da bih slao poruke, već da bih spajao ljude i donosio im radost. Fudbal i sport uopšte su najbolje sredstvo za to. Ja sam u tome dobar i zato to radim“, izjavio je švedski napadač za „Frans fudbal“.

Ibrahimović je u nedelju postigao gol u pobedi „Rosonera“ nad Laciom, što je 26. profesionalna sezona u kojoj je bio strelac.

Komentari

Vaš komentar