BBC: Sistemski problem u Rendžersu – Alester Džonston

Škotska 27. okt. 20179:50 > 9:55
Podeli:
Mark Runnacles/Getty Images

Dan posle otkaza Pedru Kaiksinji, kojim je oboren negativan rekord Rendžersa (svega 7 meseci rada trenera na Ajbroks parku) "BBC" prenosi tekst sa zanimljivim naslovom kojim citiraju sportskog direktora, ili ukazuju na problem. Procenite sami.

Kaiksinja je sa klupe predvodio Rendžers u svega 26 utakmica, ali je nakon remija protiv Kilmanroka u sredu dobio otkaz.

Događaji iz poslednjih nekoliko nedelja prikazali su sistemski problem. Nemoguće je ne biti razočaran kada menadžer dobije otkaz posle samo sedam meseci rada, ali je bord odlučio tako, a sve u interesu kluba. Bolje što je takva odluka doneta ranije, nego kasnije. Nije to bio razgovor od tri minuta. Ozbiljno smo razmotrili sve aspekte i došli do takve odluke. Verujem da naš sastav uopšte nije loš kako ga javnost predstavlja i očekujem da će novi trener iz tih igrača izvući maksimum. To je ono što je Brendan Rodžers doneo Seltiku„, izjavio je Džonston.

Ipak, ostrvski mediji pišu o tome da je „sistemski problem“ to što bord i sportski direktor Rendžersa nemaju konzistetnu politiku i da zbog toga klub nema očekivane rezultate.

Džonston se na mesto sportskog direktora Rendžersa vratio nakon 6 godina pauze, a u svom prvom mandatu u klubu imao je sličnu situaciju, kada je Pol LeGuen dobio otkaz posle 31 utakmice.

Poslednjih 5 trenera Rendžersa:

Pedro Kaiksinja (26 utakmica)
Mark Vorbarton (82 utakmice)
Eli MekKojst (167 utakmica)
Volter Smit (246 utakmica)
Pol LeGuen (31 utakmica)