Škoti zapretili bojkotom, Gaza ostao bez "kuće slavnih"

Škotska 12. okt 20187:18 > 7:32
Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Bivša zvezda engleskog fudbala Pol Gaskojn neće biti primljen u "kuću slavnih" škotskog fudbala, pošto su članovi odbora Fudbalske asocijacije Škotske najavili bojkot ako se to dogodi.

Kontroverzni Gaza, koji već dugi niz godina ima problema sa alkoholom, a posredno zbog toga i sa zakonom, trebalo je da bude primljen u škotsku fudbalsku „kuću slavnih“ 21. oktobra, pošto su ga organizatori nominovali zbog njegovih igara u Rendžersu od 1995. do 1998. godine. 

Komitet za prijem u „kuću slavnih“ je ipak morao da povuče nominaciju, a razlog je bojkot funkcionera Fudbalske asocijacije Škotske, koji smatraju da Gaskojnu zbog burnog života ne treba ukazati takvu čast. 

51-godišnji Englez je prema njihovom mišljenju svojim načinom života privukao negativan publicitet, pa ne bi bilo prikladno da se nađe u probranom društvu u „kući slavnih“. 

Gaskojn je i jedan od mnogobrojnih incidenata napravio tokom karijere u Rendžersu, kada je u jednom hotelu napao svoju bivšu suprugu Šeril, što je naišlo na oštre osude udruženja za borbu protiv nasilja u porodici. 

Poslednji u nizu „gafova“ Gaskojn je napravio ovog avgusta, kada ga je ispitala britanska policija zbog optužbi da je na neprimeren način dodirivao jednu ženu u vozu.