Ceo tim Kilmarnoka u izolaciji, šestoro zaraženih

Škotska 2. okt 202016:35 > 16:37
Podeli:
Mark Runnacles Getty Images Sport

Duel Kilmarnoka i Madervela odložen je nakon što je svim igračima Kilmarnoka savetovano da narednih 14 dana provedu u izolaciji.

Trebalo je da se Kilmarnok i Madervel sastanu u petak, ali meč je odložen zbog širenja koronavirusa među igračima Kilmarnoka.

Početkom nedelje, Kilmarnok je objavio da su trojica igrača pozitivna na koronavirus, a u četvrtak su dobili još tri pozitivna testa.

Čelnici škotske Premijer lige saglasili su se sa zahtevom Kilmarnoka da duel protiv Madervela bude odložen.

Iz lige je najavljeno da će biti sprovedena istraga o tome šta je dovelo do ovakve situacije i dok se sve tačno ne utvrdi novi termin za ovaj meč neće biti određen.

Iz Kilmarnoka su potvrdili da niko od šestorice zaraženih igrača nema siptome ili su simptomi blagi i da počinju sa dezinfekcijom stadiona i klupskih prostorija. Svim igračima je preporučena izolacija u trajanju od 14 dana, pa i onima koji su testirani negativno.

Iz Madervela su istakli da su zadovoljni načinom na koji se Kilmarnok poneo u celoj situaciji i poželeli su svim igračima brz oporavak.

Za sada nema potvrde šta će se desiti po pitanju naredna dva meča koja bi Klimarnok trebalo da igra protiv Falkirka u ligi i Danfermlina u Kupu.