Skupi otkazi: Juve otpuštene trenere plaća 40 miliona evra

Fudbal 5. maj. 202119:35
Podeli:
Getty Images/Valerio Pennicino

Posle devet godina kontinuirane vladavine Serijom A Juventus je konačno morao da preda tron. I to najomraženijem rivalu Interu. Kada se desi takav neuspeh prirodno je da se raspravlja i o sudbini trenera.

Andrea Pirlo je kao početnik uskočio u vruću stolicu i ne samo da je izgubio titulu, već nije uspeo da dođe ni do četvrtfinala Lige šampiona, a vodiće do kraja ozbiljnu borbu i za igranje u eliti naredne sezone. Sve to sa sobom povlači i glasine o smeni trenera.

povezano

Paradoksalno, ali u ovom trenutku ono što najčvršće veže Pirla za Staru damu je ozbiljan izdatak koji klub izdvaja opuštenim trenerima iz prošle dve sezone Masimilijanu Alegriju i Mauriciju Sariju. Pošto njihovi ugovori i dalje nisu prekinuti, jer nisu u međuvremenu našli poslove, Juventus ih i dalje plaća. A ako i dalje budu na birou rada, do kraja njihovih ugovora a to je naredno leto, Juventus će ukupno isplatiti njima dvojici 40 miliona evra i to za vreme koje nisu ni proveli u klubu.

A obojica su smenjena posle osvojenih titula. Paradoks je da bi Pirlo, koji je izgubio titulu, zbog tih okolnosti ipak mogao da preživi. Mada se čini da to neće biti slučaj ukoliko se klub, kojim slučajem, ne plasira u Ligu šampiona. A trenutno petoplasiranom Napoliju beži samo dva boda, dok šestoplasiranom Laciju beži pet, uz utakmicu više.

Komentari

Vaš komentar