Slaviša Jokanović novi menadžer Šefild Junajteda

Fudbal 27. maj. 202114:16 > 15:456 komentara
Podeli:
Reuters/Andrew Boyers

Srpski trener Slaviša Jokanović novi je menadžer Šefild Junajteda, potvrdio je klub na društvenim mrežama. „Oštrice“ će se takmičiti u engleskom Čempionšipu u novoj sezoni, a to će biti prvi angažman za Novosađanina u engleskom fudbalu otkad je 2018. godine napustio Fulam.

Jokanović (52) je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ostavio veliki trag na Ostrvu. Uveo je Votford i Fulam u Premijer ligu, a prethodne dve godine radio je u Kataru u Al Garafi.

Povezano:

Osim toga, radio je u Partizanu, tajlandskom Muangtong Junajtedu, Levskom iz Sofije, Erkulesu i Makabiju iz Tel Aviva.

Prethodni menadžer Šefild Junajteda Kris Vajlder je sporazumno napustio „Bramal Lejn“ 13. marta nakon skoro pet godina provedenih u klubu. Bio je izuzetno uspešan u prve četiri godine. Uspeo je da ekipu dovede iz trećeg ranga (League One) do Premijer Lige i u sezoni 2019/2020. osvoji visoko deveto mesto u elitnog rangu.

Međutim, prethodne sezone kola su krenula nizbrdo. Popularne Oštrice okončale su sezonu 2020/2021. na poslednjem mestu. Vajlder se rastao sa Šefildom uz teške reči koje mu je uputoi vlasnik ekipe, princ Abdulah bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Sa’ud.

Ekipu je od marta do finiša sezone sa klupe vodio dotadašnji trener mladog tima Pol Hekingbotom.

 

Komentari

Vaš komentar