Sledeće sezone opet „lud“ raspored zbog zimskog SP u Kataru

Fudbal 22. sep. 202120:39 > 23. sep. 2021 0:193 komentara
Podeli:
Imago Sports

Premijer liga Engleske planira pauzu od skoro dva meseca, tačnije sedam nedelja, zbog Svetskog prvenstva koje će se 2022. godine održati u Kataru. Velikih promena biće i u rasporedu za Ligu šampiona.

Kako javlja BBC, na sastanku u sredu predloženo je da se sledeća sezona prekine posle vikenda 12. novembra, a nastavi 26. decembra.

Takođe, sezona bi trebalo da počne nedelju dana ranije nego što je uobičajeno (6. avgusta), a da se završi nedelju dana kasnije (28. maja).

Klubovima je na skupštini akcionara prikazan okvirni kalendar.

Zbog tih pomeranja bi se finale FA kupa igralo u junu. Isto važi i za finale Lige šampiona.

SP počinje 21. novembra 2022.

Svetsko prvenstvo trebalo bi da se igra od 21. novembra do 18. decembra, a FIFA je već odredila da igrači moraju da budu oslobođeni klupskih obaveza počev od 14. novembra.

Ako bi se gledalo na primeru ove sezone, iz rasporeda bi se izuzelo sedam kola Premijer lige i poslednja dva kola grupne faze Lige šampiona.

Razume se da UEFA planira da završi grupnu fazu takmičenja sledeće sezone pre Svetskog prvenstva, što će stvoriti još veći haos u inače zgusnutom rasporedu utakmicama. Očekuju se gužve sa utakmicama i rasporedima slično prethodnoj sezoni, koja je kasno počela zbog velikih problema izazvanih pandemijom koronavirusa tokom sezone 2019-20.

Svetsko prvenstvo u Kataru održava se u novembru i decembru jer temperature u letnjim mesecima mogu dostići i do 50 stepeni.

Komentari

Vaš komentar