Kamoranezi preuzima slovenački Tabor

Slovenija 29. dec. 201914:07 > 14:10
Podeli:
Alexander Hassenstein/Getty Images

Proslavljeni italijanski fudbaler Mauro Kamoranezi pregovara sa Taborom iz Sežane oko trenerskog posla, nezvanično saznaje Sport Klub.

Vest o potencijalnom dolasku nekadašnjeg fudbalera Juventusa u slovenački fudbal prvi je preneo poznati novinar Alfedo Pedulja, Sport Klubu je isto potvrđeno, ali se još čeka zvanična potvrda. ‚Trešnjice‘ će svakako ime novog trenera objaviti u narednih nekoliko dana.

Kamoranezi je nekadašnja velika zvezda italijanskog fudbala, a karijeru je završio 2014. godine. Od tada je vodio tri kluba iz Južne Amerike, a najdruže se zadržao u meksičkoj Tapačuli, na čijoj klupi je sedeo do pre dve godine.

Najveće uspehe tokom igračke karijere Kamoranezi je ostvario sa Juventusom, sa kojim je osvojio Seriju A u sezoni 2002/03, u kojoj je ‚Stara dama‘ bila vicešampion Lige šampiona. Sa reprezentacijom Italije je došao do titule svetskog šampiona 2006. godine.

Boje Juventusa italijanski fudbaler argentinskog porekla je branio od 2002. do 2010. godine, a između ostalih je igrao i za Veronu, Štutgart i Rasing, u kojem je i odigrao poslednju utakmicu.

Tabor trenutno drži osmo mesto na tabeli slovenačkog prvenstva sa samo 19 bodova, dva više od Brava, koji je na poziciji koja vodi u baraž za opstanak u eliti. Najbolji strelac kluba posle 20 kola je Predrag Sikimi’.

U slovenačkom prvenstvu je trenutno pauza, a naredna utakmica tim iz Sežane čeka 22. februara, kada gostuje upravo Bravu u Ljubljani.