Šampion nezadrživo ponire, trojka Maribora

Podeli:
Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images

Celje je pre nekoliko meseci postalo senzacionalni šampion Slovenije, a manje od godinu dana kasnije moglo bi lako da ispadne u niži rang. Branilac titule nastavio je sa serijom bez pobede i odigrao u Murskoj Soboti bez golova.

Još Celje i može da bude zadovoljno ovim rezultatom, s obzirom da je Mura trenutno provplasirana u šampionatu. Sa druge strane šampion je na četiri utakmice bez pobede i osvojena samo dva boda. Sa ovim bodom došao je do 10 bodova i ima samo jedan više od Aluminija koji je u opasnoj zoni, a dva od fenjeraša Gorice. Mura je lider sa 18 bodova.

Prvi konkurent lideru je Maribor, koji se posle poraza u direktnom duelu „izvadio“ na gostovanju Aluminiju. Bilo je 3:1, iako su domaći u 22. minutu imali priliku da povedu, ali je Horvat promašio penal. Kazna je usledila golovima Vankasa u 35. i Mitrovića u 40. minutu, a da će bodovi put Ljudskog vrta definitivno je bilo jasno u 60. minutu kad je Kronaveter povisio na 3:0. Do kraja meča domaćin je uspeo jedino da postigne počasni pogodak preko Azemovića u 84. minutu.