Jirži Jarošik je novi trener Celja

Slovenija 26. dec. 202012:07
Podeli:
Jirži Jarošik
REUTERS/David W Cerny

Bivši fudbaler Čelsija, Seltika i moskovskog CSKA, Čeh Jirži Jarošik, postao je novi trener slovenačkog Celja.

Jirži Jarošik preuzima Celje od Dušana Kosiča koji je ovaj tim doveo do istorijskog uspeha i osvajanja titule šampiona 2020. godine. U aktuelnoj sezoni međutim Celje ne stoji uopšte dobro i nije ni blizu prošlosezonskih uspeha. Zato je posle trogodišnje saradnje otpušten trener Kosič i doveden je Jarošik.

On će u preostalih 17 kola probati da nadoknadi ogroman zaostatak za trećeplasiranom Murom koja ima deset bodova više u odnosu na Celje.

Jarošik ima mnogo bogatiju igračku nego trenersku karijeru jer je igrao za Spartu, Slovan, CSKA, Čelsi, Birmingem, Seltik, Krilja Sovjetov, Saragosu i Alaves. On je bio državni šampion sa Spartom, Seltikom, CSKA i Čelsijem, a znanje je sticao sa trenerima kakvi su Žoze Murinjo, Valteri Gazaev i Stiv Brus, stoji na sajtu Celja.

Trenerska karijera Jiržija Jarošika je prilično skromna jer je ovaj 43-godišnji trener bio asistent u Slovanu, Ružomberoku, dok je od jula do decembra vodio tim Usti nad Labem. Taj tim iz svog rodnog grada je ostavio na trećem mestu na tabeli druge češke lige.

Nekadašnji češki reprzentativac u Sloveniju stiže 5. januara, a dva dana kasnije će voditi prvi trening u novom klubu.

Komentari

Vaš komentar