Nerazdvojni Zvezdin trojac – Plavšić, Ilić i Milošević

Srbija - Super liga 21. okt 201610:46 > 10:52
Podeli:
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda gostuje u subotu Spartaku u okviru 13. kola Superlige Srbije, a trojica igrača beogradskog tima na ovaj put kreću sa posebnim emocijama.

Stefan Ilić, Srđan Plavšić i Stefan Milošević, sem što su ista generacija, dele i sećenja na period zajedničkog igranja u Spartaku.

„Spartak svi pamtimo po odličnoj atmosferi, lepom druženju i po tome što nam je to bio prvi seniorski klub za koji smo nastupali u Superligi. Tamo smo se afirmisali kao igrači i celo to iskustvo predstavljalo nam je odskočnu dasku“, rekao je Stefan Ilić za sajt Crvene zvezde.

Prvi je iz Subotice u Crvenu zvezdu stigao Srđan Plavšić koji je zadovoljanšto igra sa nekim koga toliko dugo poznaje i van terena.

„Sva trojica smo isto godište i u slično vreme smo došli u Spartak. Poznavali smo se i pre toga iz reprezentacije i uvek smo bili odlični drugovi. Neće biti neskromno da kažem da smo bili najbolji u ekipi Spartaka i zato sam se još više obradovao kada sam letos saznao da će iIlić i Milošević pojačati Crvenu zvezdu i da ći imati prilike da nastavim druženje sa njima. Za ekipu može da bude veliki plus zato što se posle toliko godina drugarstva vrlo lako razumemo na terenu“, rekao je Plavšić.

Ilić i Milošević znaju se i prate još od omladinaca.

„Došli smo u omladince Zvezde u razmaku od dva dana, a kasnije se ispostavilo da smo se pratili i u ostalim klubovima. Šest meseci nakon što sam potpisao ugovor sa Spartakom došao je i Stefan, pa je ponovo krenuo sa mnom u Zvezdu. Slučajnost je i to što se zovemo isto i što smo rođeni istog dana. Da još imamo i isto prezime ovo bi prevazišlo sve granice mogućeg. I nama samima je intersantno kako postoji tolika sličnost u našim životima. Zanimljivo je da smo se upoznali čak i pre nego smo počeli da igramo zajedno u podmlatku Zvezde. Iako nismo iz istih gradova, sreli smo se na nekom turniru koji se igrao u Kostolcu. Ispostavilo se da smo od tada postali nerazdvojni“, kaže Milošević.

Kao i ranije, i u beogradu dva Stefana mnogo slobodnog vremena provode zajedno.

„Ma ne mogu više očima da ga gledam“, našalio se Ilić, „Šalu na starnu, kad god imamo vremena volimo da odemo na kafu, popričamo. Za deset godina koliko se družimo nijednom se nismo posvađali. Ako nije uspeo do sada da me iznervira verujem da ćemo nastaviti lepo da se slažemo i da će ovo prijateljstvo trajati čitavog života“, smatra Ilić.

Sva trojica igrača iz Subotice nose lepe uspomene i tamo imaju odlične prijatelje pa će im ova utakmica i zbog toga biti posebna.

„Iz Subotice mi nedostaju prijatelji koje sam tamo upoznao, a posebno ekonom Boža. On mi je mnogo pomogao, bio mi je kao drugi otac dok sam bio u Subotici. Jako je dobar čovek i biće mi drago što ću da videti i pozdraviti u subotu“ dodao je za kraj Plavšić.