Kostić: Reprogramom do nule i Škode na parkingu

Srbija - Super liga 17. nov. 20169:42 > 9:46
Podeli:
FK Crvena zvezda

Novi potpredsednik FK Crvena zvezda, Milenko Kostić najavio je da će u narednom periodu u ovom klubu biti urađen reprogram duga koji bi u naredne dve do tri godine mogao da bude anuliran, kao i da bi Škoda mogla da postane sponzor Crvene zvezde.

Kostić, koji je i generalni zastupnik Škode za Srbiju, najavljuje da bi čeki proizvođač automobila od naredne sezone mogao da bude sponzor Crvene zvezde.

„Već godinu dana sam u Crvenoj zvezdi kao član Upravnog odbora, a nedavno sam postao i potpredsednik. Došao sam na poziv prijatelja Svetozara Mijailovića. Svi mi koji smo u upravi želimo dobro Crvenoj zvezdi, pre svega na finansijskom planu. Što bi naš narod rekao, pružiš se onoliko koliko si dugačak. Crvena zvzeda već dve godine ne troši novac koji nema, a da radimo dobro svedoči i podatak da je dug danas 34, a ne 50 miliona evra. Biće to još bolje, jer ćemo uraditi reprogram, a neke banke će otpisati određene dugove. Za dve, tri godine dovešće se to na nulu. Posebno dobro biće za fudbalere Crvene zvezde“, kaže Kostić.

„Uštedećemo novac i na voznom parku. Potpisaćemo povoljan rentakar ugovor, po kome će klub dobiti 15 do 20 vozila marke Škoda za igrače. Nadam se da bi od sledeće godine, kada Škodi istekne ugovor sa Borcem, ona mogla da postane i zvanični sponzor Crvene zvezde. O tome odlučuje sedište fabrike u Češkoj, ali na dobrom smo putu“, dodao je Kostić koji je do pre tri godine i dolaska u Ljutice Bogdana 1 bio glavni finansijer upravo Borca iz Čačka.