Vojvodina dužna 5,5 miiona evra: Podrška ili rastanak

Srbija - Super liga 12. dec. 201619:03 > 19:07
Podeli:
EuroFootball, Getty Images

Vanredna sednica Skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina biće održana u utorak u 19 časova u amfiteatru SPC “Vojvodina”, saopštio je Superligaš iz Novog Sada.

FK Vojvodina, Nebojša Brankov

Kako se navodi, u skladu sa članom 26, stav 2 osnivačkog akta – statuta FK Vojvodina, predsednik Skupštine Vojislav Gajić doneo je odluku da se zbog katastrofalne finansijke situacije održi Skupština.

on je od članova ovog dela zatražio podršku kako bi se usvojio novi klupski statut, a ukoliko predlog ne bude usvojen, podneće ostavku.

U ovom trenutku, Vojvodina je u dugu od oko 5,5 miliona evra i to bez sudskih sporova. Osim toga, klub ima mnogo nerešenih pitanja, a jedno od njih jeste i kako se bira sastav Skupštine. Prethodnih dana, članovi Upravnog su radili na planu budžeta za sledeću, ali i za 2018. godinu, jer je dve godine isuviše malo vremena da bi se nagomilani problemi rešili. Pred poverioce kluba moramo izaći vrlo brzo, kako bismo videli koji dugovi mogu da se prolongiraju ili možda oproste, ali bez novog statuta, to je nemoguće„, rekao je Gajić.

On je naveo i da će na Skupštini izneti predlog Upravnog odbora.

Vojvodina je gospodski klub i ukoliko naš predlog ne prođe, nije nikakav problem, jer će Upravi odbor i Poslovni tim već u sredu napustiti klub, prepustili ga onome ko dobije većinu i gospodski čestitati„, naglasio je Gajić.

Podršku Skupštine zatražio je i Dragoljub Zbiljić, član UO i predsednik Poslovnog tima Vojvodine.

Poslovni tim, sačinjen od 20 kompanija, spreman je da odgovori i mnogo većim izazovima nego što je to konsolidacija Vojvodine. Da bi se reprogramirali dugovi nasleđeni od prethodnih uprava, potrebno je da založimo lične garancije. Međutim, ni predsednik Gajić, ni ja, niti bilo koji član uprave ne može da preuzme na sebe obavezu da će nešto biti regulisano za tri ili pet godina, ako zavisimo od skupštinske većine koja može da se promeni preko noći, istakao je Zbiljić.

Dnevni red Skupštine Vojvodine

1. Izbor radnog predsedništva, verifikacione komisije, zapisničara i dva overivača zapisnika;
2. Usvajanje predloženog dnevnog reda;
3. Usvajanje zapisnika sa prethodne Skupštine;
4. Izmene i dopune statuta fudbalskog kluba Vojvodina Novi Sad – usklađianje sa Zakonom o sportu;
5. Izmene i dopune pravilnika o radu Skupštine fudbalskog kluba Vojvodina Novi Sad;
6. Razrešenje i izbor novih članova Nadzornog odbora FK Vojvodina Novi Sad;
7. Razno.