El Monir u Partizanu: Moramo da osvojimo titulu

Srbija - Super liga 16. jan 201716:02 > 16:08
FK Partizan

Abdusalam Mohamed Monir Khalifa novo je pojačanje Partizana. U Humsku 1 je stigao kao slobodan igrač iz beloruskog Dinama.

El Monir je karijeru započeo u rodnom Tripoliju (Libija) gde je nastupao do 2011. kada prelazi u Jagodinu u kojoj je proveo dve sezone.

U međuvremenu je igrao za Al Itihad, a 2015. se preselio u Minsk. Igra na poziciji levog beka, a snalazi se i kao krilni napadač.

„Ovo sam dugo čekao, još dok sam igrao za Jagodinu. Imao sam dve šanse da potpišem za Partizan, ali nije bilo sreće, ali treći put smo uspeli. Ovo je veliki izazov za mene. Hvala treneru Marku Nikoliću i svima koji su imali poverenje u mene. Daću sve od sebe da opravdam poverenje. Moje želje se podudaraju sa željama svih u klubu, a to je titula koju moramo da osvojimo“, rekao je Libijac.

El Monir ima 14 nastupa za reprezentaciju Libije uz tri postignuta gola, a sa Partizanom je potpisao trogodišnji ugovor.

„Srbija je moja druga kuća, tu sam igrao skoro tri godine. Imam mnogo prijatelja, dobre trenutke i uspomene sa Jagodinom. Rastužio sam se kada sam čuo da je u drugoj ligi, ali to je fudbal. Bilo je problema i zbog toga sam i otišao i pre isteka ugovora. Uvek sam bio u kontaktu i srećan sam što sam se vratio“, dodao je El Monir.