Majo Vujović: Osećam se fenomenalno, bila mi je čast

Srbija - Super liga 5. mar. 20170:45 > 1:04
Podeli:
Miroslav Todorović/FK Partizan

I pre nego što je počeo 153. derbi između Crvene zvezde i Partizana glavni arbitar meča Majo Vujović je došao u prvi plan. Posle utakmice, koja je završena rezultatom 1:1 uz neregularan gol za Zvezdu, sudija Vujović je bio raspoložen za razgovor.

Kako se odvijao tok meča na stadionu „Rajko Mitić“ možete pročitati ovde.

Uvertira za derbi je počela još kada je prvo najbolji srpski sudija Milorad Mažić delegiran, a zatim zamenjen Vujovićem. U ratu saopštenja su zatim učestvovali Zvezda, Partizan i Sudijska komisija, kao i većina superligaša, ali je odluka ostala na snazi.

Posle remija na „Marakani“ čiji je glavni detalj bio neregularan gol Kange za vođstvo Zvezde, koji ne ide toliko na dušu Vujovića, koliko pomoćnika, glavni arbitar je preneo utiske sa meča.

„Osećam se fenomenalno. Ovo je praznik fudbala, da je samo više ovakvih utakmica. Nije na mene uticalo sve što se pričalo ovih dana u medijima, niti me je pogodilo skandiranje navijača“, kazao je Majo Vujović posle utakmice.

Gol Crvene zvezde o kome će se dugo pričati je bacio senku na suđenje, ali Vujović kaže da to ne želi da komentariše jer nije video snimak. 

„Nisam još gledao snimak spornih detalja, tako da ne bih mogao ništa da komentarišem. Atmosfera i navijači su bili fenomenalni, ali sam se ‘“isključio“ iz svega kada je meč počeo. Meni je čast što sam delegiran za jednu ovakvu utakmicu“, zaključio je glavni sudija ‘večitog’ derbija.