Luković: Napokon, posle pet godina smo uspeli

FK Crvena zvezda

Aleksandar Luković je i u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv ekipe Mladosti (4:2) kao kapiten predvodio fudbalere Crvene zvezde i uspeo je da se upiše u strelce, a posle meča je bio zadovoljan ponašanjem ekipe.

“Najbitnije je da smo pobedili. Prvo poluvreme smo solidno odigrali, ali imali smo pad koncentracije i primili smo gol u 45. minutu, što ne sme da nam se dešava. Veoma smo brzo preokrenuli, i Mladost je ostala sa igračem manje, pa smo rutinski priveli utakmicu kraju. Posle pet godina smo se plasirali u polufinale. Ovakve utakmice su uvek nezgodne jer nema popravnog. Pokazalo se po ko zna koji put da ova ekipa ima karakter da preokrene rezultat“, ističe Luković.

 Zvezdin kapiten je bio siguran sa bele tačke i postigao je sedmi gol ove sezone, a drugi u Kupu.

“Moj sedmi gol, jeste, ali to mi nije toliko bitno. Uvek je lepo postići gol, ali mnogo mi je draže kada ga ne primimo. Zhvalio bih se ljudima koji su danas došli da nas podrže. Okrećemo se narednoj utakmici protiv Rada, sledi nam nešto zgusnutiji raspored, ali to je ono za šta se spremamo“.

Gelor Kanga je želeo da izvede najstrožu Kangu, ali je penal ipak izveo kapiten.

„Ništa se nije desilo. Ja sam zadužen za penale, Kanga je želeo najbolje, ali zna se ko u ekipi šutira penale“, objasnio je Luković.